Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiden, 50 minuten bakken, 3,5 uur afkoelen

Ingrediënten

Springvorm 26cm

Bodem:
34 oreokoekjes
75 gr boter

Vulling
700 gr roomkaas (ik heb bij deze vulling Monchou gebruikt)
230 gr suiker
5 eieren
60 ml slagroom
2,5 el zure room
1 limoen (rasp en sap)
2,5 tl vanille extract
8 oreokoekjes

 


 

Verwarm de oven voor op 170°C en plaats onderin een lage ovenschaal met water.
Dit voorkomt dat de cheesecake te droog wordt en tijdens het bakken verbrandt.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Om te zorgen dat het bakpapier goed aan de zijkanten plakt vet je de vorm in met een beetje boter of bakspray.
Hierna kan je het bakpapier ertegen aanplakken.

Maal 34 oreo koekjes in een foodprocessor.
Smelt de boter en zorg dat deze niet aanbrandt.
Meng de koekjes met de boter en stort het mengsel in de vorm.
Gebruik de bolle kant van een lepel om het kruim goed te verdelen en druk het goed aan. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.

Gebruik een mixer om de roomkaas glad te roeren en voeg daarna de suiker toe.

Klop hierna de ongeklopte slagroom en zure room erdoor.  Voeg daarna alle eieren toe.
Zodra alles gemengd is kan de vanille extract, limoenrasp en sap erbij. Mix dit kort mee.

Schraap de vulling van de 8 oreokoekjes en maal de koekjes tot kruim. Schep dit door het roommengsel.

Haal de bodem uit de koelkast en stort de roomkaasvulling op de bodem en bak de cheesecake 50 minuten.

Als de oven klaar is laat je de cheesecake buiten de koelkast volledig afkoelen.
Daarna moet die 3 uur in de koelkast.

Haal de taart uit de vorm en garneer met wat chocoladeschaafsel of met nog een paar oreokoekjes.

 

Eet smakelijk!