Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 2 uur afkoelen
Ingrediƫnten:
1 blikje gecondenseerde melk
150 gr pure chocolade
150 gr witte chocolade
1 rol oreo koekjes
30 gram ongezouten boter
Pak een ovenschaal of een bakvorm van 20×20 cm en bedek deze met bakpapier.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en smelt de pure chocolade ook op deze manier.
Verkruimel ondertussen de oreo-koekjes. Leg ze op een theedoek pak alle punten bij elkaar en zorg dat je de theedoek goed bij elkaar hebt gepakt. Het is niet echt fijn om alle kruimels van de grond te rapen ;).
Sla met een deegroller de koekjes tot kruim. We willen wat grovere kruim hebben.
Zodra de witte chocolade gesmolten is voeg je de helft van de gecondenseerde melk en 15 gram boter toe aan de witte chocolade.
Meng alles goed met een spatel tot het een wat dikker mengsel wordt en voeg de oreo-koekjes toe.
Voeg de andere helft van de gecondenseerde melk en 15 gram boter toe aan de pure chocolade.
Giet eerst de witte chocolade in de ovenschaal en verdeel het evenredig. Giet hierover heen de pure chocolade en laat de fudge minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Snijdt ze in stukjes en bewaar ze in luchtdicht bakje.
Eet smakelijk!
Geef een reactie