Bereidingstijd: 15-20 minuten

Ingrediƫnten (2 personen)

2 stuks ossenhaas
Peper en zout
Rozemarijn

Ketjap saus
half uitje

1 teentje knoflook
4 el ketjap manis
1/2 tl sambal oelek
1/2 tl citroensap
1/2 el bruine suiker
1 tl maizena
1,5 el water


 

Dep de ossenhaas eerst droog. Smeer ze hierna in met een beetje olie.
Bestrooi ze met peper/zout en rozemarijn naar smaak.

Ketjap saus
Snijdt de ui in kleine stukjes. Giet wat olie in een steelpan en bak hierin kort de ui glazig.
Knijp de knoflookteen erboven uit.

Voeg de ketjap manis, sambal oelek, citroensap, bruine suiker toe.
Roer dit door elkaar en warm het op. Voeg daarna de maizena door.
Het wordt hierdoor een dikker papje dus daarom gaat er nog 1,5 lepel water bij.

Verhit het en je hebt je saus.

Ossenhaas
Maak een koekenpan of grillpan heet. Giet er een beetje olie in en bak voor een medium gaarheid de ossenhaas 6 minuten. 3 minuten aan elke kant.

Snijdt de ossenhaas in stukjes en giet er wat saus overheen.
Om het af te maken sprenkel je er wat sesamzaadjes overheen.

Eet smakelijk!