Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediƫnten (4 personen)
220 gr rijstnoodles
300 gr kippendijen
3 el tamarindepasta (te koop bij de toko)
6 el vissaus
2 el bruine suiker
1 limoen
4 eieren
2 tenen knoflook
1 ui
100 gr tauge
1 rode peper
handje ongezouten pinda’s (cashewnoten)
1 lente-ui
Peterselie
Archiade olie (om in te bakken)
Meng voor de saus de tamarindepasta, vissaus, bruine suiker en 4 el water in een kommetje.
Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking.
Snij de kip in stukjes en meng met peper en zout. Bak de kipstukjes gaar en zet ze opzij.
Klop de eieren en breng op smaak met een beetje peper en zout.
Bak ze met wat olie in de koekenpan, roerbak de ei en zet het opzij.
Snij de ui en rode peper fijn.
Fruit de uit en zodra deze glazig is pers je de knoflooktenen erboven uit en voeg je de rode peper toe.
Bak dit 1 minuut.
Voeg de gekookte noodles en saus toe aan het ui mengsel.
Als alles met elkaar gemengd is kan de kip en het ei erdoor.
Snij de lente-ui fijn en de pinda’s in stukjes en voeg dit samen met de tauge toe aan de noodles.
Pers de helft van de limoen uit boven de noodles en roer alles goed door elkaar.
Laat het geheel even opwarmen.
Verdeel de noodles over de borden en maak het af met wat peterselie.
Eet smakelijk!
Geef een reactie