Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten (4 personen)
Olijfolie
Zout en peper
2 blikken tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 tl kristalsuiker
¼ tl cayennepeper
1 groentebouillonblokje
Optioneel: sambal basilicumblaadjes
Ik ben gek Italiaans eten en was toen ook heel blij toen ik eindelijk het recept had gevonden voor een goede tomatensaus. Deze ingrediënten heb ik ook altijd in huis, waardoor ik het kan maken als ik er trek in heb. Met dit recept kan je ook variëren door er andere ingrediënten aan toe te voegen.
Verhit wat olie in een steelpan en bak hierin de ui glazig. Let op dat het niet aanbrand. Dat kan snel gaan in een steelpan. Voeg er de geperste knoflooktenen bij en bak dit 30 seconden.
Voeg hierna de tomatenblokjes, tomatenpuree, kristalsuiker, cayennepeper en het groentebouillon blokje toe. Voor de pittigheid vind ik het zelf lekker om er nog 1 tl sambal door te doen.
Roer dit goed door en laat het 30 minuten op laag vuur pruttelen tot het wat dikker is geworden. Leg de deksel op de pan tegen het spetteren en roer af en toe de saus door.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Wil je er ook zelfgemaakte pasta bij maken dan vind je hier het recept.
Als je teveel saus hebt kan je het ook invriezen. Met wat extra courgette en champignons erbij en je hebt weer goed avondeten.
bron: Simply Italian
Geef een reactie