Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 30 minuten rusttijd
Ingrediënten:
3-4 personen (is genoeg voor 4 personen)
300 gr bloem type 00
3 middelgrote eieren
Fijn zout
Eventueel water of olijfolie
Pasta machine

Stort de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek hierboven het ei en voeg een snufje zout toe.
Meng het ei langzaam met een vork door de bloem.
In het begin zijn het nog allemaal kleine klontjes. Blijf mengen tot er een kruimelig deeg ontstaat en leg dit vervolgens op een grote broodplank.
(Je kan de ingrediënten ook in een keukenmachine mengen met een deeghaak).
Kneed het deeg tot het zacht, glanzend en elastisch is. Als het deeg te droog blijft voeg dan een klein beetje olijfolie toe en als het te nat is kan je een beetje bloem toevoegen.
Dek het deeg af met vershoudfolie en laat het 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Als je het deeg te lang laat liggen kan het zwart uitslaan. Dus let hierop. Als je de pasta op een later moment wilt maken, maar het deeg wel wil voorbereiden kan je het deeg even in de koelkast leggen.
bron: Simply Italian
Geef een reactie