Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiden, 60 minuten bakken
Ingrediënten:
½ fles pompoen (400 gr)
200 gr bloem
175 gr bruine suiker
3 eieren
175 gr boter (op kamer temperatuur)
2 tl bakpoeder
2 tl pumpkin spice kruiden:
1 el kaneel
1 tl nootmuskaat
1 tl gember
½ tl kruidnagel
½ tl gemalen piment
Glazuur
100 gr roomkaas
25 gr boter
75 gr poedersuiker
2 el water


Kook de pompoen 10 minuten.
Als de pompoen zacht is giet je ze af en pureer ze met een staafmixer. Laat de pompoen iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng de suiker en de boter in een kom en voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe.
Zeef de bloem, bakpoeder en pumpkin spice kruiden in een andere kom.
Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten.
Met een spatel meng je de afgekoelde pompoenpuree erdoor.
Vet de cakevorm in, ik heb een tulband vorm gebruikt, en giet het beslag in de vorm en zet 60 minuten in de oven.
Controleer met een sateprikker of de cake gaar is en laat de cake goed afkoelen.
Glazuur
Klop met een garde de roomkaas, zachte boter en de poedersuiker.
Verdeel het over de afgekoelde cake en zet de cake in de koelkast, zodat het glazuur hard wordt.
Eet smakelijk!
Geef een reactie