Bereidingstijd:

Ingrediƫnten (4 personen)

1 kilo pompoen
2 uien
2 tenen knoflook
2 groente bouillonblokjes
750 ml gekookt water
200 ml kokosmelk
2 tl kerriepoeder
1,5 tl cayennepeper
peper en zout


Het is wat werk om de pompoen te snijden, maar je krijgt er wel een lekker soepje voor terug.
Snij de pompoen in blokjes, zonder schil!

Zet alvast de waterkoker aan.

Pak een grote pan. Fruit de ui en knoflook in wat olie.
Voeg de kerriepoeder en cayennepeper eraan toe en doe de pompoen erbij.
Roer alles goed door elkaar, zodat de kruiden over de pompoen zitten.

Doe de 2 groentebouillon blokjes in 750 ml gekookt water en laat de blokjes volledig oplossen.
Giet het water en de kokosmelk in de pan. Breng het aan de kook en laat ongeveer 30 minuten sudderen.

Zorg ervoor dat de pompoen zacht is. Als dit zo is haal de pan dan van het vuur.
Pak een staafmixer en pureer de pompoen glad. Begin voorzichtig op de bodem en werk je zo de hele pan door.
Haal de staafmixer niet omhoog terwijl deze nog aan staat. Dan spetter je alles onder.

Heb je trouwens geen staafmixer dan kan het ook in een blender. Dit is alleen wat meer werk.

Zet de soep weer terug op het vuur en breng op smaak met peper en zout.

Zo heb je een lekker herfstig soepje.

Eet smakelijk!