Bereidingstijd: 45 minuten voorbereiden, 25 minuten bakken
4 mini springvormen
1 portie tomatensaus
7 plakjes bladerdeeg
4 kippendijen
peper en zout
basilicum (uit een potje)
1/2 courgette
1/2 paprika
1 bakje cherrytomaten
2 tenen knoflook
100 ml melk
1 ei
geraspte kaas

Maak een portie tomatensaus zoals die al op mijn site staat.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de mini springvormen in en leg er een bladerdeegplakje in. Snijdt de overige 3 bladerdeegplakjes in reepjes en bedek hiermee de zijkanten van de springvorm.
Smeer de kip in met peper, zout en basilicum en bak de kip gaar in olie.
Snij de paprika en courgette klein en de cherrytomaten in helftjes.
Bak de paprika en courgette eerst gaar en bak daarna de tomaatjes mee.
Pers de knoflooktenen uit en bak deze 30 seconden mee.
Giet de tomatensaus bij de groenten.
Klop de ei met de melk los en voeg deze toe aan de tomatensaus en roer alles
Schep een lepel tomatensaus op de bodem van het bladerdeeg.
Snij de kip in reepjes en leg deze erop. Verdeel de rest van de tomatensaus over de springvormen.
Bedek het met geraspte kaas en zet daarna 25 minuten in de oven.
Geef een reactie