Bereidingstijd: 1,5 uur

Ingrediënten voor 2 personen

Pasta
200 gr bloem type 00 

eieren
zout
eventueel water of olijfolie

Tomatensaus
Olijfolie

Zout en peper
2 blikken tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 tl kristalsuiker
¼ tl cayennepeper
1 groentebouillonblokje

Bolognese vulling
300 gr mager rundergehakt
300 gr tomatenblokjes
1 el tomatenpuree
1 ui
2 wortels
1 grote teen knoflook
peper en zout


 

Pasta
Om zelf de pasta te maken bekijk hier het recept.

Tomatensaus

Verhit wat olie in een steelpan en bak hierin de ui glazig. Let op dat het niet aanbrand. Dat kan snel gaan in een steelpan. Voeg er de geperste knoflooktenen bij en bak dit 30 seconden.

Voeg hierna de tomatenblokjes, tomatenpuree, kristalsuiker, cayennepeper en het groentebouillon blokje toe. Voor de pittigheid vind ik het zelf lekker om er nog 1 tl sambal door te doen.
Roer dit goed door en laat het 30 minuten op laag vuur pruttelen tot het wat dikker is geworden. Leg de deksel op de pan tegen het spetteren en roer af en toe de saus door.

Bolognese vulling

Bak het gehakt. Zodra deze gaar is voeg de ui, knoflook en wortels toe.
Bak deze even mee en voeg hiernaar de tomatenblokjes en puree toe. Laat het een half uurtje pruttelen zodat de saus wat dikker wordt.

Je hebt overigens genoeg vulling om de helft in te vriezen en later te gebruiken.

De ravioli
Zet een pan met zout water op het vuur.

Maak vellen van het pasta deeg en leg deze op een met bloem bestoofd werkblad.
Leg hoopjes vulling (een theelepel) verspreid op de vellen.
Maak met je vinger het deeg om de vulling een beetje nat.

Leg hier bovenop losjes nog een pastavel en druk deze voorzichtig aan rondom de vulling. Zorg dat de lucht eruit is, want anders springt de pasta open tijdens het koken. Zorg dat er geen gaatjes in de pasta komen.

Met een raviolivorm heb ik de pasta uitgesneden. Dit kan ook met een pastasnijder.
Leg  de ravioli tijdens het maken op een bord en dek het af met een theedoek tot je ze gaat koken.

Kook de ravioli 3 minuten en leg ze op een bord. Besprenkel er wat tomatensaus over en basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!