Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten (2 personen)
Pasta
Vulling
250 gr champignons
2 tl truffelpasta
2 tenen knoflook
1 kleine ui
50 gr ricotta
zout en peper
Saus
bosje basilicum
2 tenen knoflook
75 ml kookroom
Citroen

Maak pasta voor 2 personen.
Vulling
Snij de uit en champignon in stukjes.
Fruit de ui en pers de knoflook erboven uit en bak het 30 seconden mee.
Bak de champignons mee tot ze gaar zijn.
Voeg hier de ricotta en truffelpasta aan toe en breng op smaak met peper en zout.
Doe alles in een staafmixer kom en pureer het. Zet de vulling opzij.
Saus
Snij de basilicum fijn.
Doe de kookroom in een steelpan. Pers de 2 knoflooktenen erboven uit en een beetje citroen.
Wacht even met aan de kookbrengen tot je de ravioli kookt.
Ravioli
Zet een grote pan met zout water op het vuur.
Maak vellen van het pasta deeg en leg deze op een met bloem bestoofd werkblad.
Leg hoopjes vulling (een theelepel) verspreid op de vellen.
Maak met je vinger het deeg om de vulling een beetje nat.
Leg hier bovenop losjes nog een pastavel en druk deze voorzichtig aan rondom de vulling. Zorg dat de lucht eruit is, want anders springt de pasta open tijdens het koken. Zorg dat er geen gaatjes in de pasta komen.
Snij met een raviolisnijder vierkanten uit het deeg.
Leg de ravioli tijdens het maken op een bord en dek het af met een theedoek tot je ze gaat koken.
Kook de ravioli 3 minuten (beetgaar) en leg ze op een bord.
Saus
Breng de saus aan de kook en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gesneden basilicum er aan toe. Is de saus teveel ingedikt dan kan je er nog een beetje water aan toevoegen.
Schenk de saus erover en maak het af met tomaatjes en basilicum.
Eet smakelijk!
Geef een reactie