Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 60 minuten rusten, 10 minuten bakken

250 gr ongezouten boter
140 gr poedersuiker
375 gr bloem
1 vanillestokje
1 eidooier
½ citroen (rasp en sap)


 

Meng met een klopper (onderdeel van een keukenmachine) of een mixer met deeghaken de zachte boter en poedersuiker.
Splits het ei en meng met een spatel of klopper de eidooier en de vanille door het botermengsel.

Zeef de bloem en voeg deze samen met de citroenrasp en sap toe.

Kneed het tot het een samenhangend deeg is.
Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot het een dikte heeft van 3 mm.
Steek de koekjes uit met een vormpje en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Zet de koekjes 10-12 minuten in de oven.

Eet smakelijk!