Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 35 minuten bakken

Ingrediƫnten (4-6 personen):

700 gr rosbief
2 tenen knoflook
30 gr zwarte olijven
150 gr cherrytomaten
3 takjes rozemarijn
200 ml vleesbouillon
Zout en pepere


Pak een lage ovenschaal en vet deze in met olie.
Snij de tomaten, knoflook en olijven en leg deze in de ovenschaal.

Dep de rosbief droog met keukenpapier en wrijf het in met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet een koekenpan op het vuur en smelt een beetje boter. Bak de rosbief rondom bruin op hoog vuur.

Leg het vlees in de ovenschaal en verdeel de rozemarijn erover.
Bak de rosbief 35 minuten. De kerntemperatuur moet 52 graden zijn.

Haal de rosbief uit de oven en pak het in met aluminiumfolie. Laat het 15 minuten rusten.

Als niet alle vlees opgaat kan je het nog de volgende dag gebruiken als broodbeleg.

Eet smakelijk!