Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 25 minuten bakken
Ingrediƫnten (14-16 koeken):
200 gr ongezouten boter (zacht)
200 gr suiker
200 gr bloem
4 eieren
1 tl vanille
zout
250 gr frambrozen
100 gr poedersuiker
1 el water
Voor de roze koeken heb ik een muffin vorm gebruikt. Je krijgt dan kleine roze koeken.
Vet de muffinvormen in met bakspray of gesmolten boter.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de boter met de suiker luchtig.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Dus zorg dat het 1e ei er goed doorheen gemengd is voor de je volgende toevoegt.
Hierna kan de vanille, bloem en een snufje zout erbij.
Mix alles tot je een cake beslag krijgt.
Verdeel het beslag over de muffin vorm. Zorg dat de vorm niet helemaal vol zit, maar vul het tot net iets over de helft.
Zet de muffinvorm op een rooster in de oven en bak de cakejes 25 minuten.
Om het rijzen tegen te gaan leg je op de muffinvorm een bakplaat. Haal deze er na 10 minuten af!
Zorg dat de cakejes goudbruin worden.
Check met een sateprikker of de cakejes gaar zijn. De prikker moet er schoon uit komen.
Laat de cakejes iets afkoelen.
Glazuur
Voor de kleur van het glazuur gebruik ik frambrozen in plaats van kleurstof.
Pureer de frambrozen met een staafmixer. Haal de frambrozen door een zeef zodat de pitjes achter blijven.
Doe het sap met de poedersuiker en 1 el water in een kommetje en meng het door elkaar.
Haal de bovenkant van de cakejes door het glazuur.
Werk het eventueel bij met een lepel.
Laat het glazuur hard worden (dit kan buiten de koelkast).
Eet smakelijk!
Geef een reactie