Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 10 minuten bakken

Ingrediënten ( voor 10/12 scones):

125 gr bloem
125 gr volkoren bloem
20 gr honing
2 tl bakpoeder
½ tl baksoda
1 tl vanille extract
Snufje zout
90 gr ongezouten boter in blokjes
75 ml melk
1 ei
1 citroen
handje rozijnen


 

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Zeef de bloem, bakpoeder, soda en zout in een kom en rasp de citroen erboven.

Klop in een andere kom het ei los samen met de melk.

Voeg het melk/ei mengsel toe aan de droge ingrediënten, maar zorg dat je nog een klein beetje over houdt om het deeg straks te bestrijken.
De vanille-extract en honing mogen erbij en meng het met een spatel door elkaar.

Klop met een deeghaak de boter blokjes door het bloemmengsel tot het stevig deeg wordt.
Is het deeg nog iets te nat voeg er nog een beetje volkorenbloem bij tot je het deeg kan pakken zonder dat het blijft plakken aan je handen.

Kneed de rozijnen met de hand door het deeg.

Leg het deeg op een met bloem bestuift werkblad.
Rol het uit met een deegroller tot er een plak van 1,5 cm dik overblijft.

Ik heb een ronde uitsteker gebruikt om er uiteraard ronde scones uit te halen.
Bestrijk de rondjes met het restje melk/ei mengsel.

Zet de scones voor 10 minuten in de oven.

Serveer er jam bij en room.
Eigenlijk hoort er clotted cream bij maar ik heb slagroom stijf geklopt met 1 el poedersuiker.
Een heerlijk ontbijt, brunch of high tea receptje en makkelijk om te maken.

Eet smakelijk!