Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 60 minuten rusten, 30 minuten bakken
Ingrediƫnten:
300 gr bloem
150 gr boter
150 gr donkerbruine basterdsuiker
2,5 el speculaaskruiden
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
garneeramandelen
1 el melk
1 ei
Zeef de bloem, speculaaskruiden en bakpoeder in een kom.
Voeg hieraan toe de suiker, zout en de boter in blokjes.
Je kan het deeg met een deeghaak of met je handen kneden.
Zorg dat het een samenhangend deeg wordt en verpak het in huishoudfolie.
Laat het deeg 60 minuten buiten de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rol het deeg uit tot een grote plak met een dikte van ongeveer 3 cm.
Klop het ei met 1 eetlepel melk en bestrijk het deeg hiermee.
Garneer het met wat amandelen en bestrijk het nog een keer met het eimengsel.
Zet het deeg 30 minuten in de oven. Laat de speculaas afkoelen ook al is een stukje afsnoepen terwijl het warm is ook erg lekker.
Eet smakelijk!
Geef een reactie