Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden, 30 minuten rusten, 15 minuten bakken

Ingrediënten (30 koekjes)

200 gr bloem
100 gr lichte basterdsuiker
100 gr boter
1 tl bakpoeder
3 el speculaaskruiden
3 el melk
snufje zout


Koekje erbij? Deze speculaasjes zijn heel makkelijk te maken en vallen altijd in de smaak.

Zeef de bloem, bakpoeder en speculaaskruiden boven een kom.
Voeg hier aan toe de suiker en een snufje zout.

Snij de boter in blokjes en voeg dit toe aan de droge ingrediënten.
Kneed met je handen de boter door het mengsel heen tot het een samenhangend deeg wordt.
Voeg de 3 eetlepels melk toe en kneed het deeg goed door.
Verpak het in huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

Haal het het deeg uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden.

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg met een deegroller uit tot het een dikte heeft van ongeveer 3 mm.

Ik heb geen speculaasvorm dus heb ik vierkante speculaasjes gemaakt met mijn koekjesvorm.

Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze 15 minuten in de oven.

Het voordeel van zelf gemaakte speculaasjes is dat je ze nog warm kan eten en dat je keuken lekker ruikt 🙂

Eet smakelijk!