Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 20 minuten koken

Ingrediënten (voor 4 personen)

200 gr pandanrijst
600 ml kokosmelk
3 el rode currypasta
2 sjalotjes
4 tenen knoflook
1 rode peper
1 courgette
4 tomaten
zout en peper
1 citroen (optioneel)

Eventueel vis of vlees naar keuze


Curry is makkelijk en snel om te maken en zo zet je weer eens wat anders op tafel.
Je kan de curry zo pittig maken als je wilt. Ik vind deze verhoudingen het lekkerst, want op deze manier proef ik alles nog goed, zonder dat mijn mond de hele tijd in de brand staat..
Ik ben een Hollander die niet één die heel pittig kan eten.

Kook de rijst volgens de verpakking

Snij de sjalotjes en rode peper fijn en snij de courgette en tomaten in blokjes

Doe wat olie in een wokpan en bak de sjalotjes op laag/ middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
Pers de knoflooktenen uit boven de pan en bak dit 30 seconden mee.

Voeg de peper, courgette en tomaten toe en bak deze mee tot de courgette iets zacht is.

Voeg de kokosmelk toe en de currypasta en roer dit door tot alles met elkaar vermengd is.
Laat de curry even sudderen, zodat het kan indikken.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip! Als je de curry nog te pittig vind kan je meer kokosmelk toevoegen of citroensap.

Serveer bij de curry, garnalen, zalm of kip. Ik heb er in knoflook gebakken garnalen bij gegeten en gesmuld.

Eet smakelijk!