Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 30 minuten bakken
Ingrediƫnten ( 4 minisloffen)
4 kleine springvormen
Spuitzak met spuitmondje
Slof
180 gr boter
120 gr basterdsuiker
1/2 ei
zout
1/2 citroenrasp
280 gr bloem
2 tl bakpoeder
Vulling
150 gr spijs
1/2 ei
Topping Zwitserse room
250 gr banketbakkersroom:
250 ml melk
1 vanille stokje of 1 el vanille extract
2 eidooiers
50 gr suiker
1 el bloem
250 gr slagroom
Fruit
Ananas
Mango
Dragonfruit
Laura’s Bakery houdt maandelijks een Bakstrijd. Hierin vraag ze om een basisrecept van haar te maken maar dan anders.
Ik heb daarom deze tropische slof gemaakt.
De bodem is bijna hetzelfde behalve dat ik minder suiker heb gebruikt.
Slof
Klop de boter, suiker, ei, zout en citroenrasp tot het romig is. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
Rol de plak deeg rond uit tot ongeveer 8 mm dikte. Leg de bodem van de springvorm op het deeg en snij er een rondje uit.
Doe dit voor alle 4 de springvormen.
Vet de vormen in en bekleed ze met bakpapier. Leg het deeg in de springvorm.
Kneed de spijs en het ei door elkaar. Verdeel de spijs over de bodem en zorg dat je de buitenste rand een halve centimeter vrij laat.
Bak de slof op 180 graden voor 25-30 minuten.
Topping
Als topping heb ik Zwitserse room gemaakt. Hiervoor meng je banketbakkersroom met slagroom.
Banketbakkersroom
Breng de melk met de vanille in een steelpan en aan de kook.
Kook de melk 5 minuten op laag vuur en roer het af en toe door, zodat er geen vel ontstaat.
Klop de eidooiers met de suiker licht en romig en voeg de bloem toe.
Giet de melk over het eiermengsel en roer het door. Giet het mengsel terug in de pan en laat het 5 minuten koken op laag vuur.
Blijf deze keer roeren, zodat het mengsel dikker wordt.
Doe de room in een lage schaal en dek het af met huishoudfolie.
Laat het volledig afkoelen.
Klop de slagroom stijf en spatel de afgekoelde banketbakkersroom er rustig door.
Vul de spuitzak en spuit de room op de bodems.
Leg stukjes ananas, mango en dragonfruit op de room en geniet van de heerlijke slof.
Eet smakelijk!
Geef een reactie