Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 2,5 uur rusttijd, 5 minuten baktijd
Ingrediënten
100 gr ongezouten boter
1 sinaasappel
300 gr strong white bread meel (ik heb het gekocht op een farmers markt)
20 gr gist
120 ml melk
zout
4 gr Mahleb (verkrijgbaar in een turkse supermarkt)
50 ml water
25 gr honing
2 eieren

Mix de bloem, gist, mahleb en de rasp van de sinaasappel in de mixer met een deeghaak.
Meng in een andere kom 90 ml melk, water en 1 ei samen met een garde.
Voeg geleidelijk de natte ingrediënten bij de droge mix tot er een stevige bal ontstaat. Voeg hierna geleidelijk de zachte boter toe.
Als alles is gemixt en het deeg ziet er glad uit verpak de kom met huishoudfolie en laat het 2 uur rijzen.
Maak porties van ongeveer 15 gram en leg ze op vetvrij bakpapier en zet het deeg voor 30 minuten in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en maak van de porties ovale vormen. Laat het nog 15-20 minuten buiten de koelkast staan.
Verwarm de oven alvast voor op 200 C.
Mix 1 ei met 30 ml melk en smeer hiermee de broodjes in. Maak 3 oppervlakkige sneden in het midden en bak de broodjes 4 minuten.
Deze broodjes zijn lekker met taziki.
Eet smakelijk!
Bron: masterchef

Geef een reactie