Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 50 minuten bakken, 4,5 uur afkoelen
Ingrediënten:
Bodem:
75 gr volkorenbiscuits
40 gr boter
Vulling:
300 gr roomkaas
100 gr suiker
2 eieren
25 ml slagroom
1 el zure room
1/2 citroen
1 tl vanille extract
Karamel:
100 gr karamel (lonka)
1 el gecondenseerde melk
Ganache:
250 ml slagroom
170 gr pure chocolade

Voor deze twix cheesecake heb ik 2 kleine springvormen gebruikt.
Als je de ingrediënten verdubbeld kan je een springvorm gebruiken van 24 cm.
Verwarm de oven voor op 170°C en plaats onderin een lage ovenschaal met water.
Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
Bodem
Smelt de boter en zorg dat deze niet verbrand.
Maal de koekjes fijn en meng het kruim en de boter met elkaar.
Druk het mengsel goed aan op de bodem van beide vormen.
Vulling
Roer de roomkaas glad in een mixer en meng de suiker erbij.
Klop met een spatel de ongeklopte slagroom en de zure room door de roomkaas.
Mix daarna met een mixer 1 voor 1 de eieren erdoor.
Als laatste kan de vanille extract en citroensap.
Stort de vulling op de koekbodem en bak de cheesecake 50 minuten.
Laat de cheesecake helemaal afkoelen buiten de koelkast en zet daarna 2 uur in de koelkast.
Karamel
Smelt de karamel met een flinke eetlepel gecondenseerde melk in een steelpan op laag vuur.
Haal de cheesecake uit de vorm en verdeel de karamel over beide cakes.
Zet ze ondertussen weer in de koelkast om de karamel af te laten koelen.
Ganache
Doe de chocolade in een hitte bestendige kom.
Verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt en giet dit over de chocolade heen en meng alles goed door elkaar.
Laat het iets afkoelen en verdeel het daarna weer over beide cheesecakes.
Zet de cheescakes weer minimaal 2 uur in de koelkast. Garneer het voor het serveren met twix stukjes en genieten maar.
Eet smakelijk!
Geef een reactie