Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 30 minuten bakken
Ingrediënten (4 personen)
4 plakjes bladerdeeg ontdooid
2 grote jonagold appels
90 gr ongezouten boter
90 gr bruine basterdsuiker
1 tl kaneel
Vanille-ijs
4 kleine springvormen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de appeltaartvormpjes met bakpapier.
Leg één plakje bladerdeeg in een vorm. Je kan de puntjes eraf halen en plakken op een plekje waar er weinig deeg zit aan de rand.
Strooi wat paneermeel op de bodem. Dit voorkomt het lekken van het vocht van de appel.
Toch moet je de vormpjes op een bakplaat zetten met bakpapier eronder.
Smelt de boter en meng het samen met de suiker en kaneel.
Snij de appel in plakjes en haal ze door het botermengsel.
Leg de plakjes in de vormpjes en zet ze 30 minuten in de oven.
Serveer de taartjes warm met een bolletje vanilleijs.
Eet smakelijk!
Bron: Donna Hay
Geef een reactie