Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden, 70 minuten rusten, 25 minuten bakken
Ingrediënten (voor 6 broodjes)
400 gr bloem
7 gr gist
8 gr zout
250 ml koud water
1 tl suiker
1 el olie

Meng 100 gram bloem, gist, suiker en water met elkaar.
Laat dit 15 minuten rusten. Dek de kom af met een theedoek.
Voeg de rest van de bloem toe met de olie en het zout.
Kneed het tot een deeg met een deeghaak of de hand.
Doe het deeg in een ingevette kom en dek het af met een theedoek.
Laat het 45 minuten rijzen op een warme plek.
Kneed het deeg door en maak er 6 bolletjes van. Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Snij met een scherp mes 2 sneden in de bovenkant.
Dek de broodjes nog een keer af met de theedoek en laat ze 10 minuten staan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden.
Zet een lage schaal met water op de bodem van de oven.
Bak de broodjes 25 minuten.
Ze zijn echt heerlijk als je ze warm eet.
Eet smakelijk!
Geef een reactie