Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiden, 1 nachtje in de vriezer, 15 minuten bakken
Ingrediënten:
115 gr pure chocola 70%
115 gr ongezouten boter
220 bruine basterdsuiker
100 gr kristalsuiker
2 tl vanille extract
2 eieren
100 gr bloem
80 gr maizena
25 gr cacao
1/4 tl bakpoeder
1/4 tl zout
200 gr pure chocola
Deze koekjes uit het boek van Matt Preston: de perfecte Preston zijn echt overheerlijk. Vooral als ze nog warm zijn.
Hou er wel rekening mee dat ze een nachtje in de vriezer moeten staan!!
Dus maak maar alvast ruimte in de vriezer 😉
Breek de 70% pure chocola in kleine stukjes. Smelt dit samen met de boter au bain marie in een hittebestendige kom.
Haal de kom van de pan af en laat het iets afkoelen.
Meng in een andere kom de bruine suiker, kristalsuiker, vanille extract en eieren met een mixer op de laagste stand.
Schenk het chocolademengsels erbij en meng het met een spatel.
Meng weer in een andere kom de bloem, maizena cacao en zout met een garde.
Roer dit door het chocolademengsel.
Hak de pure chocolade in kleine stukjes.
Roer deze stukjes door het mengsel en zet dit in de koelkast tot het deeg stevig genoeg is om balletjes van te maken.
Maak de balletjes en leg deze op een met bakpapier bekleede schaal die in de vriezer kan.
Zet de balletjes een nachtje in de vriezer en als je geen ruimte hebt in de koelkast.
De volgende ochtend.
Haal de koekjes uit de vriezer en verwarm de oven voor op 175 graden
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten.
Smullen maar!!
Geef een reactie