Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden, 10 minuten bakken
Ingrediënten (voor ongeveer 10 koekjes)
120 gr ongezouten boter
100 gr suiker
45 gr bruine suiker
195 gr bloem
¼ tl zout
1 ei
1 tl vanille
½ tl baking soda
120 gr pure chocola (of melk of wit, welke je voorkeur heeft)

Om de koekjes chewy te krijgen zijn er een paar belangrijke stappen te volgen. Deze zijn gemarkeerd met een uitroepteken!
!Zet de boter op de hoogste stand (900w) 40 seconden in de magnetron. Het gaat erom dat de boter net gesmolten is. Vloeibaar, maar niet heet.!
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix met een mixer de boter met de kristal en bruine suiker tot deze romig is. Voeg de vanille en het ei toe.
!Meng het mengsel op de laagste stand voor ongeveer 15 seconden.
Het gaat erom dat het ei niet te lang meegeklopt wordt, want anders worden de koekjes te hard. Het ei moet net mee gemengd zijn met de andere ingrediënten!
Mix de bloem, zout en baking soda toe tot er kruimels vormen.
Kneed er met je handen een samenhangend deeg van. Het deeg moet niet aan je handen blijven plakken. Als dit wel zo is dan voeg je een beetje bloem toe.
Hak de chocola in kleine stukjes of gebruik chocolade druppels. Meng de chocoladestukjes door het deeg.
Rol 10 balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg ze goed uit elkaar zodat ze ruimte hebben om zich te vormen.
!Bak ze 9-11 minuten. De koekje moeten er bleekjes, maar wel goudachtig uitzien. Hierdoor blijft het koekje lekker chewy!
Laat ze afkoelen een smullen maar..
Geef een reactie