Ingrediënten (4 personen)

8 kippendijen
190ml zoete chili saus
2 teentjes knoflook, geplet
1 tl gember
Koriander
½ tl sesamolie
3 limoenblaadjes (Djeroek Poeroet)
zout


 

Gebruik een ziplock plastic zakje (of 2 zakjes).
Stop hierin de kippendijen, zoete chili saus, knoflook, gember, koriander steeltjes, sesamolie en een beetje zout.
Maak het zakje dicht en meng alle ingrediënten in het zakje. Laat het zakje minimaal 2 uur in de koelkast liggen.

Verwarm na 2 uur de oven voor op 180 graden.

Hevel alle ingrediënten uit het zakje over in een ovenschaal.
Zet de ovenschaal 25-35 minuten in de oven tot de kip gaar is en gekarameliseerd is.
Strooi nog wat korianderblad en limoenrasp over de kip.

Eet smakelijk!

 

Bron: masterchef